Header - Van Delft Elshout

Vlakke sandwichpanelen

Sandwichpanelen, oftewel panelen van twee aluminium of stalen platen met een isolerende kern ertussen, zijn een veelgebruikt bouwmateriaal voor wanden en daken van huizen, loodsen en utiliteitsgebouwen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten. Wanneer zowel isolatie als esthetiek een rol speelt, kunnen vlakke sandwichpanelen de ideale oplossing bieden.

vlakke sandwichpanelen vervoer

Vlakke sandwichpanelen – de profielen

Vlakke sandwichpanelen kenmerken zich door een gering of geen profiel. Voorbeelden zijn de Isoparete Piano en Isoparete Plissé.

 • Isoparete Piano
  De buitenzijde van de Isoparete Piano bestaat uit een volledig vlakke plaat, de binnenzijde uit een box profiel. Doordat dit vlakke sandwichpaneel bovendien blind geschroefd is in een mes- en groefverbinding, ontstaat een volledig gladde, vlakke wand.
 • Isoparete Plissé
  Bij de Isoparete Plissé is sprake van een micro liniëring aan de buitenzijde van het paneel en een box profiel aan de binnenzijde. Daarmee ogen Isoparete Plissé panelen als nagenoeg vlakke sandwichpanelen en hebben ze een hoge esthetische waarde.

Vlakke sandwichpanelen als eindafwerking

Het grote voordeel van vlakke sandwichpanelen is dat u slecht één wand hoeft te plaatsen: de isolerende binnenwand dient namelijk ook als eindafwerking. Dit bespaart u energie, tijd en geld.

Vlakke sandwichpanelen met verschillende eigenschappen

Vlakke sandwichpanelen zijn er in verschillende typen en diktes, ieder met hun eigen unieke eigenschappen. Sommige panelen blinken uit in één van deze eigenschappen, anderen zijn meer allround gericht.

 • Geluidsdemping
  Afhankelijk van de dikte en het type van de isolatie die als kern dient, kunnen vlakke sandwichpanelen in meer of mindere mate bijdragen aan geluidsdemping. Geluiden van buitenaf of van naastgelegen ruimtes worden afgezwakt door de metalen platen van de panelen en de tussenliggende laag isolatie.
 • Warmte/koude isolatie
  Vlakke sandwichpanelen worden vaak toegepast om ruimten goed te isoleren tegen warmte of kou van buitenaf. Door de isolatie kan de temperatuur in een ruimte zeer goed gereguleerd worden en hebben invloeden van buitenaf daar geen of minder invloed op.
 • Brandwering
  In sommige gebouwen speelt brandwering of brandvertraging een voorname rol. Vlakke sandwichpanelen kunnen hier in belangrijke mate aan bijdragen. In deze gevallen wordt er een speciale minerale wol als isolatiemateriaal voor de panelen gebruikt.
 • Stevigheid
  Vlakke sandwichpanelen kunnen tot slot bijdragen aan de stevigheid van een constructie. Doordat de metalen platen en isolatie een geheel vormen, zijn ze sterk en stabiel. Dit wordt steeds meer naarmate de dikte van de panelen toeneemt.
vlakke sandwichpanelen voorraad

1e en 2e keus vlakke sandwichpanelen

Van Delft Elshout heeft een grote voorraad aan 1e en 2e keus vlakke sandwichpanelen in huis.

 • 1e keus vlakke sandwichpanelen
  Onze 1e keus vlakke sandwichpanelen zijn volledig nieuw en liggen klaar in onze magazijnen. We hebben ruim 100.000 vierkante meter binnenopslag, dus de kans dat we uw gewenste vlakke sandwichpanelen op voorraad hebben, is bijzonder groot. Zodra u uw bestelling plaatst, leggen we de panelen voor u klaar.
 • 2e keus vlakke sandwichpanelen
  Iedere dag krijgen we een groot aanbod aan 2e keus wand- en dakplaten en -panelen binnen. Het betreffen gelegenheidspartijen en restanten van projecten. De producten zijn ongebruikt maar kunnen soms kleine beschadigingen opgelopen hebben door transport en opslag. Met regelmaat zitten er ook bijzonder goede partijen vlakke sandwichpanelen bij.Kortom: Van Delft Eslhout heeft altijd de juiste vlakke sandwichpanelen voor u in huis en kan deze bijzonder snel leveren. Interesse? Neem contact met ons op voor meer informatie, advies, een offerte of het plaatsen van een bestelling.

Neem contact op