Sandwichpanelen schuur: alles wat u moet weten

Ontdek alles wat u moet weten over een sandwichpanelen schuur. Van isolatie en duurzaamheid tot het gemak van installatie en het brede assortiment bij Van Delft Elshout B.V., wij geven u een overzicht van de voordelen en mogelijkheden van het gebruik van sandwichpanelen voor uw schuur.

Sandwichpanelen schuur

Neem contact op

Wat zijn sandwichpanelen?

Sandwichpanelen zijn samengestelde constructiematerialen met een driedelige structuur. Ze bestaan uit twee buitenste lagen, vaak gemaakt van dun plaatmateriaal zoals staal of aluminium, met daartussen een isolatielaag. De benaming verwijst naar de 'sandwich'-structuur van de panelen; de twee buitenpanelen 'sandwichen' als het ware de isolerende laag.

Waarom sandwichpanelen voor uw schuur?

Sandwichpanelen zijn veelzijdige panelen die kunnen worden aangepast voor wanden, daken en vloeren. Dit maakt ze een ideale keuze voor schuren. Daarnaast kunnen sandwichpanelen goed isoleren, waardoor de temperatuur in de schuur beter gereguleerd kan worden. Dit komt door de isolatielaag tussen de buitenste lagen van de panelen. Bovendien zijn sandwichpanelen lichtgewicht, waardoor de installatie eenvoudig is. Dit scheelt tijd tijdens de bouw van de schuur.

Welke verschillende soorten sandwichpanelen zijn er?

Er bestaan verschillende soorten sandwichpanelen. Polyurethaan (PUR), polyisocyanuraat (PIR) en polystyreen (EPS) panelen bieden uitstekende thermische isolatie. Overweeg voor extra stevigheid en duurzaamheid ook panelen met een kern van glasvezel, aluminium honingraat, staal of composietmaterialen. Is het extra belangrijk dat uw sandwichpanelen schuur brandwerend is? Dan zijn PIR-panelen geschikter. Ze zijn minder brandbaar en hebben daardoor een brandvertragende werking.

Sandwichpanelen schuur: wat zijn de voordelen?

Het gebruik van sandwichpanelen voor uw schuur biedt verschillende voordelen. Een sandwichpanelen schuur is namelijk duurzaam en energiezuinig, maar ook weerbestendig en onderhoudsarm. Doordat de panelen zo licht zijn in gewicht, zijn ze ook nog eens heel eenvoudig te monteren. Perfect dus voor het bouwen van uw schuur.

Duurzaam en energiezuinig

Sandwichpanelen maken het mogelijk om luchtdicht te bouwen, dankzij de isolatielaag tussen de buitenste lagen. Daarnaast kan een schuur circulair worden gebouwd door het gebruik van demontabele bevestigingen, waardoor materialen gemakkelijk gedemonteerd en hergebruikt kunnen worden. Bovendien wordt het materiaal aan het einde van de levensduur gerecycled, en maakt het lage gewicht van de panelen een lichtere fundering en constructie van nieuwe schuren mogelijk, wat de belasting op natuurlijke hulpbronnen minimaliseert.

Weerbestendig en onderhoudsarm

Sandwichpanelen zijn doorgaans weerbestendig en onderhoudsarm. De buitenste lagen van de panelen bieden een uitstekende bescherming tegen verschillende weersinvloeden. Deze materialen zijn over het algemeen bestand tegen corrosie, roestvorming en degradatie door blootstelling aan zonlicht, regen en andere weersomstandigheden. Bovendien fungeert de isolatielaag als een barrière tegen vocht, wat de vorming van schimmel en andere vochtgerelateerde problemen kan voorkomen.

Sandwichpanelen schuur werkplaats

Neem contact op

Licht in gewicht en eenvoudig te monteren

De kern van de sandwichpanelen is meestal gemaakt van lichte materialen zoals schuim, waardoor sandwichpanelen licht zijn in gewicht. Ook kunt u ze eenvoudig monteren. Dit komt doordat sandwichpanelenvaak op maat zijn gemaakt, waardoor ze snel en gemakkelijk ter plaatse kunnen worden geïnstalleerd.

Sandwichpanelen schuur van Van Delft Elshout

Van Delft Elshout staat bekend om zijn hoogwaardige sandwichpanelen, die kwaliteit combineren met scherpe prijzen. Wij zijn een one-stop-shop met een breed assortiment en snelle levering, waardoor wij u de mogelijkheid bieden om snel over alle benodigde materialen te beschikken voor uw bouwproject. Zo hoeft u tenminste niet langs allerlei verschillende winkels om uw sandwichpanelen schuur in elkaar te zetten. Dat bespaart een hoop tijd en moeite.

Vraag nu een offerte aan

Bent u van plan om een sandwichpanelen schuur te bouwen en wilt u heel gemakkelijk alle benodigdheden in één keer aanschaffen? Vraag dan nu een offerte aan bij Van Delft Elshout B.V. door ons formulier in te vullen of neem contact op met een van onze adviseurs. Wij staan klaar om u te assisteren en al uw vragen te beantwoorden.

Over Van Delft Elshout

Koop nu Sandwichpanelen, Dakplaten, Wandpanelen bij de grootste leverancier van Nederland! Van Delft is ruim 45 jaar dé Sandwichpanelen specialist.

Vriendelijk personeel snel geholpen,
Mooi stukje werk.

Marcel Rooijakkers