Header - Van Delft Elshout

Geïsoleerde sandwichpanelen: alles over de soorten en kosten

Geïsoleerde sandwichpanelen geven hele nieuwe dimensie aan de isolatie van uw woning, schuur, bedrijfspand of loods. Er zijn verschillende soorten panelen, waardoor ze passend zijn in elke situatie. En wist u dat u ook uw gevel kunt isoleren door middel van sandwichpanelen? We informeren u graag over de mogelijkheden!

geïsoleerde sandwichpanelen verplaatsing

Geïsoleerde sandwichpanelen: soorten sandwichpanelen

Wanneer u geïsoleerde sandwichpanelen wilt aanschaffen voor uw dak, is het belangrijk om te weten welke mogelijkheden er zijn. Er zijn namelijk verschillende soorten panelen. We leggen de soorten aan u uit:

  1. Sandwich dakpanplaten: deze platen zijn bijna niet van losse dakpannen te onderscheiden. Het verschil is echter dat de sandwich dakpannen grotere platen zijn van metaal. Deze zijn in allerlei maten, vormen en kleuren beschikbaar, zodat ze precies passen bij uw dak.
  2. Sandwich trapezium dakplaten: een trapezium profiel wordt ook wel een damwandprofiel genoemd en zijn erg populair bij zowel woningen als loodsen en schuren. Deze platen geven een minimalistische en moderne uitstraling, waarbij ze vooral goed passen bij nieuwbouw projecten.
  3. Sandwich golfplaten: zoals de naam al aangeeft, zijn dit platen met een golvend profiel. Deze dakbedekking komt voornamelijk voor bij tuinhuisjes, garages etc. Door de platen te laten overlappen, zijn ze direct waterdicht en een goede isolatiemogelijkheid.

Geïsoleerde sandwichpanelen aan uw gevel

Naast geïsoleerde sandwichpanelen voor uw dak, bestaan er ook panelen speciaal voor de gevel van uw huis! Dit wordt vaak toegepast bij nieuwbouw projecten zoals kantoorgebouwen, magazijnen en ook woningen. De gevelpanelen hebben een metalen boven- en onderplaat. Hier tussen zit een laag isolatiemateriaal: PIR, PUR of steenwol. Zo creëert u een hoge isolatiewaarde aan uw gevel en verliest u geen binnen warmte. Net zoals dakpanelen zijn ook gevelpanelen in allerlei soorten en maten beschikbaar. Hierdoor passen ze perfect bij elk pand. Zo zijn de geïsoleerde sandwichpanelen verkrijgbaar in diverse RAL-kleuren en zijn er verschillende soorten metalen schillen. Ook qua prijs zijn er panelen voor elke situatie. Naast nieuwe sandwichpanelen kunt u ook kiezen voor sandwichpanelen b keus.

geïsoleerde sandwichpanelen vastzetten

De kosten van geïsoleerde sandwichpanelen

Misschien vraagt u zich af wat geïsoleerde sandwichpanelen precies kosten. De isolatie van uw dak of gevel kan namelijk best een kostbare investering zijn. Echter zijn de prijzen sterk afhankelijk van uw wensen qua panelen en de grootte van het te isoleren pand. In de basis zijn de kosten van geïsoleerde sandwichpanelen lager dan de kosten van gewone dakpannen inclusief dakisolatie. Dat heeft er mee te maken dat dit twee losse onderdelen zijn en sandwichpanelen al isolatie bevatten!  Van Delft Elshout gaat graag met u in gesprek om uw wensen te bespreken en voorziet u ook van een passende offerte op maat!

Geïsoleerde sandwichpanelen vindt u bij Van Delft Elshout

Bij Van Delft Elshout bent u aan het goede adres voor o.a. sandwichpanelen, dakplaten en golfplaten. Al sinds 1972 is het familiebedrijf werkzaam in deze branche en is ondertussen uitgegroeid tot grootste leverancier van dak- en wandbekleding in de Benelux! Door deze jarenlange ervaring kunnen onze experts u adviseren over de beste panelen voor uw pand. Neem direct vrijblijvend contact met ons op!

Neem contact op