Header - Van Delft Elshout

Sandwichpanelen isolatie

Hoe lichter het gewicht en hoe eenvoudiger de montage van uw bouwmaterialen, des te sneller en efficiënter u kunt werken. En als dat bouwmateriaal dan ook nog eens twee of drie vliegen in één klap vangt, zit u helemaal op rozen. Dat is wat sandwichpanelen voor u kunnen doen. Met deze multifunctionele panelen combineert u eenvoudig isolatie, constructiestevigheid en wandafwerking.

sandwichpanelen heftruck

Sandwichpanelen & isolatie

Sandwichpanelen bevatten een kern van isolatiemateriaal. Per type sandwichpaneel is de soort en dikte van het isolatiemateriaal verschillend. Zo heeft het ene type paneel bijvoorbeeld een kern van PIR of PUR schuim en is de andere gevuld met minerale wol. Daardoor hebben verschillende typen sandwichpanelen unieke eigenschappen. Sommige panelen blinken hierbij uit in één isolatiedoel, andere typen sandwichpanelen zijn meer allround gericht.

 • Sandwichpanelen met focus op warmte/koude isolatie
  Sommige sandwichpanelen blinken uit in temperatuurisolatie. De isolerende kern van deze panelen laat warmte of kou minimaal door. Hierdoor is de temperatuur in de geïsoleerde ruimte goed te reguleren.
 • Sandwichpanelen met focus op geluidsisolatie
  Wanneer geluidsdemping van belang is, kunt u kiezen voor sandwichpanelen met een unieke opbouw van metaal en isolatiemateriaal dat juist geluidsgolven goed tegenhoudt.
 • Sandwichpanelen met focus op brandwerende isolatie
  Sandwichpanelen spelen ook vaak een belangrijke rol als het om brandwering gaat. Ook hierin zijn weer sandwichpanelen te vinden die juist in dat opzicht hoog scoren.

Sandwichpanelen & constructiestevigheid

Sandwichpanelen zijn opgebouwd uit drie lagen. Laag 1 is een metalen geprofileerde binnenplaat, laag 2 bestaat uit isolatiemateriaal en laag 3 is metalen buitenplaat. Doordat deze drie lagen met elkaar verbonden zijn, zijn sandwichpanelen stabiel, zelfdragend en bieden ze extra stevigheid. Hoeveel stevigheid is afhankelijk van het soort en het profiel van het metaal en de soort en dikte van de laag isolatiemateriaal.

Sandwichpanelen & afwerking

De twee metalen panelen van sandwichpanelen zijn in diverse profielsoorten en afwerkingen verkrijgbaar. Wanneer u de sandwichpanelen blind wilt wegwerken, kiest u met name voor een functionele afwerking. Blijvende sandwichpanelen echter zichtbaar als wand- of dakafwerking, dan speelt ook de uitstraling van de panelen een belangrijke rol.

 • Afwerking onderste/binnenste metalen plaat
  De binnenste metalen plaat in wandafwerkingen wordt meestal blind weggewerkt, bijvoorbeeld tegen een gevelmuur aan. Bij dakafwerkingen blijft deze (onder)kant van de sandwichpanelen echter vaak zichtbaar. U kunt dan kiezen uit een standaard boxprofiel of een nette LL liniëring.
 • Afwerking buitenste/bovenste metalen plaat
  De buitenste/bovenste metalen plaat van sandwichpanelen speelt meestal een prominentere rol. Deze kan prima als wand- of dakafwerking dienen. Hierin is een grote variëteit van profileringen mogelijk. Van damwand- en dakpanprofielen tot verfijnde plissé en zelfs volledig vlakke profielen. De profielen kunnen in verschillende kleuren afgewerkt worden en ook een extra coating krijgen tegen bijvoorbeeld weersinvloeden.
sandwichpanelen voorraad

1e en 2e keus sandwichpanelen

Wanneer u alles wilt kunnen kiezen, van profiel en isolatie, tot coating en maat, en u bovendien een perfecte afwerking nastreeft, zijn 1e keus sandwichpanelen de beste optie voor u. Wilt u echter profiteren van aantrekkelijke aanbiedingen en maakt een klein krasje hier en daar niet uit? Bekijk dan zeker onze aanbiedingen in 2e keus sandwichpanelen eens. De panelen zijn niet gebruikt; het betreft restpartijen van andere projecten of geannuleerde bestellingen. U bent dus nog steeds zeker van topkwaliteit sandwichpanelen.

Advies over de beste sandwichpanelen voor uw klus

Welke sandwichpanelen zijn het beste geschikt voor uw klus? Bij Van Delft Elshout adviseren we u er graag over. Neem contact met ons op voor meer informatie, advies, een offerte of bestelling. We staan u graag te woord.

Neem contact op