Header - Van Delft Elshout

Dakplaten als dakbedekking: licht, sterk én voordelig!

Dakplaten zijn een goed en voordelig alternatief voor bijvoorbeeld dakpannen. Echter zijn er wel verschillende soorten dakplaten, waardoor u dus de platen kunt kiezen die het beste bij uw dak passen. Golfplaten: dit is het meest bekende soort dakplaten. Golfplaten worden voornamelijk gebruikt voor het bedekken van carports, veranda’s of industriële gebouwen.

Dakplaten van Delft Elshout

Bent u op zoek naar dakplaten voor de dakbedekking van uw woning, loods of schuur? Van Delft Elshout biedt een groot assortiment aan met verschillende soorten dakplaten. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden!

Dakplaten: wat zijn het?

Dakplaten zijn een goed en voordelig alternatief voor bijvoorbeeld dakpannen. Echter zijn er wel verschillende soorten dakplaten, waardoor u dus de platen kunt kiezen die het beste bij uw dak passen:

  • Golfplaten: dit is het meest bekende soort dakplaten. Golfplaten worden voornamelijk gebruikt voor het bedekken van carports, veranda’s of industriële gebouwen. Golfplaten zijn erg licht van gewicht en zijn dus gemakkelijk te plaatsen. Ze zijn te herkennen aan het golvende profiel.
  • Trapezium dakplaten: deze soort is de laatste jaren erg in opkomst. Ze zijn te herkennen aan het omgekeerde trapezium profiel. Doordat de platen in elkaar te schuiven zijn, zijn ze water- en winddicht. Daarnaast zijn trapezium platen ook een voordelige optie.
  • Dakpanplaten: deze platen zijn de beste keuze voor dakbedekking van woningen. Dakpanplaten zien er namelijk uit als dakpannen en zijn dus een mooi alternatief. De platen zijn gemakkelijk te bevestigen op het dak en zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar.

De voordelen van dakplaten

Al jarenlang zijn dakplaten erg populair als dakbedekking voor allerlei gebouwen. Zo is de prijs misschien wel één van de belangrijkste voordelen. Het gebruik van platen levert voordeel op in vergelijking met standaard dakpannen. Daarnaast kost het leggen van dakpannen veel werk en is het fysiek zwaar. Dakplaten hebben een licht gewicht maar zijn wel erg stevig. Ze kunnen gemakkelijk en snel op het dak geplaatst worden. Een ander voordeel is dat dakplaten tegenwoordig in allerlei maten, materialen en kleuren verkrijgbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan aluminium dakplaten, die erg lang meegaan. Maar ook diverse schroeven zijn in dezelfde kleur te bestellen waardoor het een mooi geheel wordt.

Dakplaten van Delft Elshout

Dakplaten en onderhoud

Waar echte dakpannen regelmatig onderhoud vergen, is dat bij dakplaten een stuk minder. Dakpannen hebben namelijk last van de weersomstandigheden, wat kan resulteren in een groene moslaag op de pannen. Doordat dakplaten zo glad zijn, krijgt mos- en algenvorming geen kans. Dit heeft te maken met de speciale coating op de platen, waardoor vuil geen kans heeft. Ook zijn de platen erg stevig waardoor ze ook bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. De perfecte keus als u op zoek bent naar dakbedekking waar u geen omkijken naar heeft.

Geïsoleerde dakplaten

Voor extra stevigheid en winddichtheid kan gekozen worden voor dakplaten met een isolatielaag. Geïsoleerde dakplaten worden vooral veel gebruikt bij loodsen of industriële gebouwen. Vanwege de uitstraling worden ze minder gebruikt bij woningen. Wanneer u de keus maakt voor dakplaten, is het goed om direct te onderzoeken of geïsoleerde platen een optie is. Zo bent u direct klaar!

Dakplaten bij Van Delft Elshout

Als u op zoek bent naar een partij dakplaten, bent u bij Van Delft Elshout aan het goede adres. Van Delft is al jarenlang de grootste leverancier in de Benelux voor de levering van sandwichpanelen, dakplaten en wandplaten. Ook bieden we zowel nieuwe platen als b keus platen. Het komt ook voor dat we een restpartij aanbieden of een aanbieding hebben. We bekijken graag of we iets passends hebben voor uw object. Neem direct contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Neem contact op