Header - Van Delft Elshout

Plastic dakplaat

Een dak is vaak grotendeels bedekt met dakpannen of metalen beplating. Deze materialen laten geen licht door waardoor het in de ruimte onder het dak donker is. Dakramen bieden soms uitkomst, maar kunnen ook te zwaar zijn en/of een te grote kostenpost met zich meebrengen. Een plastic dakplaat is dan de ideale oplossing.

plastic dakplaat klantvriendelijkheid

Plastic dakplaat – de 3 voordelen

Plastic dakplaten worden vaak toegepast als gehele of gedeeltelijke dakbedekking van loodsen, schuurtjes, carports, serres en veranda’s. Een plastic dakplaat biedt diverse voordelen ten opzichte van de metalen dakplaat en traditionele dakpannen. We zetten ze even voor u op een rijtje.

 • Plastic dakplaat laat licht door
  Een plastic dakplaat is lichtdoorlatend. Dit is meteen de belangrijkste eigenschap waarom er vaak voor dit materiaal gekozen wordt. De mate van lichtdoorlatendheid is afhankelijk van het soort kunststof dat gebruikt wordt.
 • Plastic dakplaat biedt voordelige oplossing
  Een ander materiaal dat natuurlijk ook licht doorlaat, is glas. Glasplaten of glazen dakramen kunnen een optie zijn, maar vallen vaak een stuk duurder uit dan de plastic dakplaat.
 • Plastic dakplaat is licht van gewicht
  Vergeleken met alle andere dakbedekkingsmaterialen, zoals metalen platen, dakpannen en dakramen van glas, is de plastic dakplaat veel lichter van gewicht. Daardoor is dit materiaal eenvoudig te hanteren en monteren, ook op minder sterke constructies zoals een schuurtje.
 • Plastic dakplaat met isolerende werking
  Waar dakpanelen en dakramen met dubbel glas een belangrijke isolerende werking hebben, kan dat bij dakplaten van metaal of plastic minder zijn. Er zijn echter ook dubbelwandige plastic dakplaten met een intern honingraadprofiel. Door de opgesloten lucht in de holle ruimtes kennen ze een isolerende werking.

Plastic dakplaat in 2 soorten kunststof

Een plastic dakplaat kan van verschillende soorten kunststof gemaakt worden. De twee bekendste zijn polycarbonaat en polyester.

 • Plastic dakplaat van polycarbonaat
  Polycarbonaat is de meest heldere kunststof van de twee. Een plastic dakplaat van dit materiaal laat zelfs meer licht door dan glas en biedt bovendien een goede Uv-bescherming. Polycarbonaat kent daarnaast een zeer hoge slagvastheid, wel 250 keer zo hoog als dat van glas, en is daardoor dus uitermate geschikt als lichtdoorlatende dakbedekking.
 • Plastic dakplaat van polyester
  Polyester is een andere lichtdoorlatende kunststof, gemaakt van polyester hars en glasvezelmatten. Het grote verschil met polycarbonaat is dat deze kunststof niet glashelder is. Hierdoor valt het licht niet rechtstreeks door de plastic dakplaat, maar wordt het gelijkmatig verdeeld. Het voordeel daarvan is dat u minder last van lichtschittering heeft. Net als polycarbonaat is dit materiaal zeer slagvast en dus ideaal te gebruiken als dakplaat.
plastic dakplaat showroom model

Plastic dakplaat met beschermende toplaag

De kwaliteit van een plastic dakplaat kan door Uv-straling van de zon op de lange termijn iets achteruit gaan. Bij Van Delft Elshout kunt u echter ook kiezen voor Longlife plastic dakplaten. Deze platen worden voorzien van een beschermende toplaag die het kunststof juist tegen die schadelijke Uv-straling beschermd. Daardoor gaat uw plastic dak aanzienlijk langer mee.

1e en 2e keus plastic dakplaat

Bij Van Delft Elshout hebben we grote voorraden aan 1e en 2e keus plastic dakplaten, beiden van topkwaliteit en altijd bijzonder snel leverbaar. Neem voor prijzen, aanbiedingen en bestellingen contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag verder.

Neem contact op