Header - Van Delft Elshout

Metalen dakplaten; perfect voor iedere klusser!

Het dak van uw huis bepaalt voor een deel de uitstraling van uw huis. Misschien heeft u hier al eens bij stilgestaan en misschien is dit de eerste keer. Veel daken hebben dakpannen, maar metalen dakplaten worden steeds vaker gekozen. Dit komt door alle voordelen en mogelijkheden die deze dakplaten met zich meebrengen. Eén voordeel geven wij u nu al cadeau. De metalen dakplaten zijn eenvoudig te monteren. Dus bent u een klusser met twee linkerhanden? Klik dan zeker niet weg. Voor zowel de handige als onhandige klussers zijn de platen een perfecte oplossing. Lees verder voor meer voordelen!

metalen dakplaten heftruck

Metalen dakplaten zijn uitstekend voor verbuigingen

Daken kunnen plat zijn of hellend. Maar ze zijn in ieder geval altijd recht. Of het dak nu plat is of gelijkmatig naar beneden loopt, dakbedekking kan altijd recht gemonteerd worden.In enkele gevallen is het fijn als de dakbedekking mee kan vormen met een verbuiging. Hierbij kunt u denken aan een overkapping, afdakje of rond dak. Metalen dakplaten buigen eenvoudig mee met ronde vormen. Dit in tegenstelling tot de ouderwetse dakpannen. Dit allemaal terwijl de metalen dakplaten hun tijdloze en mooie uitstraling niet verliezen!

Metalen dakplaten voor een efficiënte dakbedekking

Dat de metalen dakplaten geschikt zijn voor ronde vormen, doet niks af aan hun kracht. Ondanks de flexibiliteit zijn de dakplaten duurzaam, sterk en stevig gelaagd. Naast al deze goede eigenschappen zijn de metalen dakplaten ook goed voor de isolatie van je woning. Echter is hier wel een verschil tussen de warmdakplaten of de kouddakplaten.

Metalen dakplaten warm

Deze soort metalen dakplaten komen aan zijn naam doordat het profiel hoger is. Door deze verhoging is er genoeg ruimte om isolerend materiaal aan toe te voegen. Door dit isolerende effect wordt dit soort logischerwijs warmdakplaat genoemd. De keuze voor het uiteindelijke profiel is afhankelijk van enkele factoren. Onze medewerkers gaan hier graag met u over in gesprek. Naast de warmte-isolatie, is ook geluidsisolatie en brandveiligheid een bijkomend voordeel.

Metalen dakplaten koud

Waar de warmdakplaten een hoger profiel hebben voor de isolatieruimte, hebben de kouddakplaten een lager profiel. Het voordeel van isolatie valt hier weg, maar de waterdichtheid neemt toe. Indien gewenst kunnen wij deze platen ook leveren met een extra coating. De kouddakplaat bestaat uit één laag en dat maakt deze variant uiterst geschikt voor hellende daken.

metalen dakplaten magazijn

Metalen dakplaten voor u als (niet-) klusser

Buigzaam, duurzaam, veilig en snel te monteren. Alles wijst erop dat u op onze metalen dakplaten kunt vertrouwen. En niet enkel op ons, maar ook op uzelf. Waar nodig ondersteunen wij u graag, maar wij vertrouwen in uw eigen kunnen.Wij leveren de platen op maat en u of uw dakdekker monteert deze eenvoudig op uw dak. Uiteraard moet u dit in alle veiligheid doen. Geen ster in hoogtes? Dan raden wij u aan om iemand in te huren. Wij geven u waar gewenst een heldere instructie of helpen u op andere wijze verder.

Op zoek naar een snelle oplossing? Wij hebben altijd voorraad

Op het gebied van dak- en wandbekleding zijn wij de grootste in de Benelux. Onze collectie is groot en de voorraden ruim. Hierdoor is een snelle levering dan ook zeer vaak mogelijk. Voordat u beslist eerst een offerte zien? Die maken wij graag voor u op.Bent u de volgende in de straat met prachtige metalen dakplaten?

Neem contact op