Header - Van Delft Elshout

Geisoleerde dakplaten

De methode waarbij daken nog geïsoleerd worden met losse platen en los isolatiemateriaal, verdwijnt naar de achtergrond. De reden: geisoleerde dakplaten. Deze dakbedekking bestaat uit twee metalen platen met daartussen een kern van isolatiemateriaal. Door de opbouw van twee lagen met een kern in het midden worden geïsoleerde dakplaten ook wel sandwichpanelen genoemd.

geisoleerde dakplaten opslag

Geisoleerde dakplaten met specifieke eigenschappen

Er is een grote diversiteit aan geïsoleerde dakplaten met ieder hun eigen specifieke eigenschappen en kenmerken. Zo is de isolerende werking in grote mate afhankelijk van de soort en dikte van de isolatielaag tussen de metalen platen. Door deze variatie kunt u exact die geïsoleerde dakplaten kiezen die bij uw klus passen. Hierbij is het goed om te weten dat sommige geisoleerde dakplaten allround gericht zijn en anderen excelleren in één specifieke eigenschap.

 • Geisoleerde dakplaten met optimale temperatuurisolatie
  Het verschil in soort isolatie bepaalt in belangrijke mate of geïsoleerde dakplaten een goede thermische isolatie kennen. Zo zijn er bijvoorbeeld dakplaten geisoleerd met PUR schuim en dakplaten geïsoleerd met PIR schuim. Die laatste heeft betere thermisch isolerende eigenschappen dan de eerste.
 • Geisoleerde dakplaten met brandwerende eigenschappen
  Geïsoleerde dakplaten kunnen een belangrijke rol spelen bij brandvertraging en brandwering. Is die eigenschap voor uw situatie van belang, dan doet u er goed aan om te kiezen voor geisoleerde dakplaten met een isolatiekern van minerale wol.
 • Geisoleerde dakplaten met sterke geluidswering
  Iedere geïsoleerde dakplaat houdt in meer of mindere mate geluid tegen. Is geluidswering voor de onderliggende ruimte van extra groot belang, dan zijn er geïsoleerde dakplaten op de markt met een extra isolerende kern voor optimale geluidswering of -absorptie.
 • Geisoleerde dakplaten met extra weerstand
  In sommige gevallen kan een verhoogde statische, bacteriële of mechanische weerstand van belang zijn. Ook hier blinken diverse typen geïsoleerde dakplaten in uit.
 • Geisoleerde dakplaten met hoge esthetische waarde
  Een dak moet niet altijd alleen maar functioneel zijn, het moet ook nog mooi ogen. Ook daarin is er veel keuze uit geïsoleerde dakplaten met verschillende profielen en kleuren. Zo is er altijd wel een dakplaat die goed bij het uiterlijk van uw gebouw past.
geisoleerde dakplaten werknemer

Geisoleerde dakplaten – 5 soorten

 • Isocop
  De geïsoleerde dakplaten Isocop zijn extra stevig en kennen dankzij de isolatiekern van PIR schuim een goede thermische isolatie. De bovenste plaat is afgewerkt met een trapeziumprofiel met vier ribben. De onderste plaat is voorzien van het standaard boxprofiel.
 • Isofire Roof
  Ook de Isofire Roof is extra stevig. Dit type geisoleerde dakplaten heeft een isolatiekern van steenwol en kent daardoor goede brandwerende eigenschappen. De bovenste plaat is afgewerkt met een trapeziumprofiel met vier ribben. De onderste plaat heeft het standaard boxprofiel.
 • Isovela
  De Isovela is qua isolatiemateriaal vergelijkbaar met de Isocop, maar er is tussen deze twee typen een duidelijk verschil in uiterlijk. De Isovela kent namelijk een golfprofiel in de bovenste dakplaat. Dit geeft het dak een heel ander uiterlijk.
 • Ondastyl
  Geïsoleerde dakplaten Ondastyl zijn qua isolatiemateriaal vergelijkbaar met de Isofire Roof. Het verschil zit in de profielen. Ondastyl kent geen vier-, maar drieribbenprofiel als bovenplaat en geen standaard boxprofiel, maar een mooie LL liniëring.
 • Ondatherm TS
  De Ondatherm TS kent een goede thermische isolatie dankzij de isolatiekern van PIR schuim. Deze geïsoleerde dakplaten hebben aan de bovenzijde een trapeziumprofiel met drie ribben en aan de onderzijde een mooie LL liniëring.

Geisoleerde dakplaten bij Van Delft Elshout

Bij Van Delft Elshout adviseren we u graag over de beste geisoleerde dakplaten voor uw klus. Hierbij houden we rekening met welke dakplaten geisoleerd zijn met welk isolatiemateriaal en welke coating er eventueel extra kan bijdragen aan de gewenste eigenschappen. Neem contact met ons op voor meer informatie of een offerte.

Neem contact op