Header - Van Delft Elshout

Lichtdoorlatende dakplaat: sterk en voordelig bij Van Delft!

De lichtdoorlatende dakplaat is perfect voor in uw nieuwe schuur, loods of stal. Van Delft Elshout heeft diverse keuzes in platen, waar we u graag meer over vertellen!

Lichtdoorlatende dakplaten

Lichtdoorlatende dakplaat: soorten platen  

De lichtdoorlatende dakplaat zijn in er in diverse soorten, wat betreft materiaal. We leggen de meest voorkomende materialen aan u uit: 

  • PVC: dit is de meest voordelige optie, qua materiaal. PVC is te herkennen aan de lichtblauwe gloed over de platen. Deze optie wordt vooral gekozen voor kleinere oppervlakten, zoals carports, terrasoverkappingen of tuinhuizen. 
  • Polyester: dakplaten van polyester worden gekenmerkt door zichtbare glasvezeldeeltjes in de platen. Hierdoor zijn ze bestand tegen inslag van hagel. Lichtdoorlatende dakplaten van polyester worden veel gebruikt in de agrarische sector. 
  • Enkelwandig polycarbonaat: de dakplaten van polycarbonaat zijn ontzettend sterk, namelijk 250 keer sterker dan glas met dezelfde dikte. De platen zijn transparant en de bovenste laag is tegen UV beschermd. Hierdoor verkleuren de platen niet door de zon. 
  • Driewandig polycarbonaat: dit materiaal is de beste keuze voor bijvoorbeeld grote, agrarische loodsen of stallen. Door de driewandige ruimte is er sprake van stilstaande lucht en een hoge isolatiewaarde. Maar ook particulier zijn deze platen een uitstekende keuze, voor bijvoorbeeld overkappingen of tuinhuizen waarbij stevigheid en isolatie gewenst is! 

Waarom kiezen voor de lichtdoorlatende dakplaat? 

Er zitten allerlei voordelen aan een lichtdoorlatende dakplaat. Wanneer u een ruimte wil creëren met veel lichtinval, zijn deze platen een goede optie. Naast de hoge lichtinval hebben de platen ook een goede isolatiewaarde, waardoor extra isolatie niet nodig is. De platen zijn daarnaast ook moeilijk ontvlambaar en bestand tegen alle weersomstandigheden: van hoge temperaturen tot hagel en storm. Waar lichtdoorlatende dakplaten vroeger voornamelijk gebruikt werden voor loodsen of stallen, wordt het ook steeds vaker rondom woningen gebruikt. Denk aan carports, tuinhuizen of veranda’s. Maar ook voor woningen zijn er steeds meer opties. Van Delft Elshout bespreekt graag uw wensen!

lichtdoorlatende dakplaten

Lichtdoorlatende dakplaat in allerlei prijsklassen 

Van Delft Elshout staat bekend om zijn variërende prijsklassen. Hiermee wordt bedoeld dat er voor elke portemonnee een mogelijkheid is. Zo worden er uiteraard nieuwe lichtdoorlatende dakplaten aangeboden maar is er ook een assortiment aan b keus platen. Deze platen hebben een klein krasje of deukje en mogen daardoor niet als nieuw verkocht worden. Echter is de kwaliteit nog uitstekend. Ook overproductie of annuleringen komen weleens voor, wat resulteert in restpartijen die aangeboden worden. Daarnaast hebben we regelmatig mooie aanbiedingen! 

Dakplaten bevestigen 

Wanneer u de lichtdoorlatende dakplaat aanschaft bij Van Delft, zorgen we ook voor het juiste toebehoren voor de montage van de platen. De platen zijn namelijk gemakkelijk zelf te monteren op uw dak. Wanneer u vragen heeft over de montage of de platen op zich, staan de experts van Van Delft uiteraard voor u klaar om u hierbij te ondersteunen! 

Lichtdoorlatende dakplaat kiest u bij Van Delft! 

Van Delft is al jarenlang expert op het gebied van sandwichpanelen, dakplaten en andere dak- en wandbedekkingen. Hierdoor kunnen we adviseren op allerlei vlakken. Doordat we een familiebedrijf zijn, is er sprake van korte lijnen en proberen we altijd maatwerk te leveren! Heeft u een specifieke wens of vraag? Schroom niet om contact met ons op te nemen. We helpen u graag bij de keuze van de juiste materialen! 

Neem contact op