Header - Van Delft Elshout

Isolatie wandpanelen

In wandafwerking heeft u een scala aan mogelijkheden die u bij uw klus kunt toepassen. Afhankelijk van de situatie en de wensen van u of uw klant, kunt u kiezen uit een groot assortiment aan wandplaten en -panelen. Is isolatie van belang? Kies dan isolerende wandpanelen, ook wel isolatie wandpanelen of sandwichpanelen genoemd.

isolatie wandpanelen heftruck

Isolerende wandpanelen – 6 voordelen

Isolatie wandpanelen bestaan uit twee wandplaten met daartussen een laag isolatie. Deze wandpanelen worden steeds vaker toegepast in allerlei bouwsituaties. Logisch, want ze bieden veel voordelen. We hebben 6 voordelen voor u op een rijtje gezet.

 1. Isolatie wandpanelen houden warmte binnen/buiten
  Het eerste waar men bij isolatie vaak aan denkt, is ‘warmte’. U wilt de warmte of kou van buitenaf tegenhouden en de temperatuur binnen zo goed mogelijk kunnen reguleren. Isolatie wandpanelen zorgen ervoor.
 2. Isolatie wandpanelen zijn geluidswerend
  Isolerende wandpanelen houden echter meer dan warmte of kou tegen. Ook geluid wordt gedempt door de wandplaten en tussenliggende isolatie. Afhankelijk van waar de isolatie wandpanelen gebruikt worden, heeft u minder last van geluiden van buiten, of geluiden van naastgelegen binnenruimten.
 3. Isolatie wandpanelen zijn sterk
  Dankzij het staal en het profiel in de wandplaten en de kern van isolatiemateriaal zijn isolatie wandpanelen bijzonder sterk en stabiel. Ze dragen daarmee bij aan een stevige wandconstructie.
 4. Isolatie wandpanelen bieden bescherming
  Isolatie wandpanelen kennen door de opbouw van wandplaten en isolatie vaak ook een brandwerende of brandvertragende werking en dragen daarmee dus bij aan de veiligheid binnen de ruimten waar u deze panelen toepast.
 5. Isolerende wandpanelen hebben een hoge esthetische waarde
  Isolerende wandpanelen zijn in verschillende profielen verkrijgbaar en kunnen door hun hoge esthetische waarde ook als eindafwerking van uw wanden dienen. Dit kan een flinke kostenbesparing met zich meebrengen.
 6. Isolatie wandpanelen zijn snel gemonteerd
  Doordat isolerende wandpanelen uit zowel wandplaten als isolatiemateriaal bestaan, kunt u ze veel sneller en makkelijker monteren dan wanneer u met aparte wandplaten en isolatie aan de gang moet. De panelen zijn bovendien licht van gewicht en in veel gevallen onzichtbaar (blind geschroefd) te monteren.
isolatie wandpanelen werknemer

Isolatie wandpanelen met verschillende wandplaten en isolatiesoorten

Er is een grote verscheidenheid in typen isolatie wandpanelen. Enerzijds op esthetisch vlak, qua vorm en afwerking van de wandplaten, en anderzijds op functioneel vlak, mede door de soort isolatiemateriaal er tussenin.

 • Eigenschappen wandplatenDe wandplaten van verschillende typen isolerende wandpanelen hebben ieder een eigen profiel. Zo is de ene wandplaat vrijwel vlak en kent een ander paneel een grove profilering. Dit heeft effect op de esthetische waarde van het paneel, alsook op de sterkte ervan.
 • Eigenschappen isolatieDe isolatie tussen de wandplaten in is niet bij ieder type paneel hetzelfde. Zo kan er PIR/PUR isolatieschuim gebruikt worden maar ook minerale wol. De ene isolatiesoort is bijvoorbeeld beter geluidswerend, de andere beter brandwerend. En de ene kan in één eigenschap uitblinken, waar een ander isolatiemateriaal meer allround is.

Isolatie wandpanelen kiezen

Afhankelijk van welke eigenschappen voor uw situatie van belang zijn, adviseert Van Delft u graag over de beste isolatie wandpanelen voor uw klus. Dankzij onze grote voorraden kunnen we u daarna snel van de betreffende panelen voorzien. U kunt uw bestelling bij ons ophalen of laten bezorgen. Neem voor advies of een offerte contact met ons op. We helpen u graag.

Neem contact op