Header - Van Delft Elshout

Wandpanelen metaal

In isolatie, wandversteviging, wandafwerking en gevelbekleding is van alles mogelijk. Er zijn tal van wandplaten, isolatiematerialen en decoratieproducten op de markt. Het kan alleen aardig wat tijd en inkoopkosten met zich meebrengen om al die lagen aan te brengen. Wandpanelen metaal bieden de ideale oplossing. Deze panelen brengen het beste van alle werelden samen.

wandpanelen metaal bovenloopkraan

Wandpanelen metaal = sandwichpanelen

Wandpanelen metaal bestaan uit twee metalen platen met daartussen een kern van isolatiemateriaal. Vanwege die opbouw worden ze ook wel sandwichpanelen genoemd. Sandwichpanelen zijn een veelgebruikt bouwmateriaal en dat is niet voor niks. De toepassingsmogelijkheden en voordelen zijn groot.

Wandpanelen metaal als isolatie

Is isolatie voor uw klus belangrijk, dan kunt u aan de slag met losse wandplaten en los isolatiemateriaal, maar met wandpanelen metaal heeft u alles in één. En omdat deze wandpanelen in tal van typen en diktes verkrijgbaar zijn, zijn ze perfect af te stemmen op uw isolatiewensen en eisen. U kunt kiezen voor allround panelen of panelen die uitblinken in één specifieke isolatie-eigenschap.

  • Wandpanelen metaal voor temperatuurbeheersing
    In veel gevallen dient isolatie voor het binnen- of buitenhouden van kou of warmte. U wilt de temperatuur in een ruimte kunnen beheersen, afgeschermd van de buitentemperatuur. Diverse wandpanelen, zoals de Isofrigo, blinken uit in deze vorm van isolatie.
  • Wandpanelen metaal voor geluidswering
    Is geluidswering voor u van belang? Dan zijn er diverse wandpanelen metaal met een goede tot zeer goede geluidsisolerende werking. Het soort isolatiemateriaal en de dikte van het paneel bepalen de mate van geluidswering.
  • Wandpanelen metaal voor brandveiligheid
    Waar wandpanelen metaal vaak met het isolatiemateriaal PIR of PUR worden opgevuld, kan er in plaats daarvan ook een speciale isolatielaag van minerale wol worden toegepast. Deze heeft uitstekende brandvertragende of zelfs brandwerende eigenschappen.

Wandpanelen metaal als wandversteviging

Doordat zowel de binnenste metalen plaat, als de isolatie en de buitenste metalen plaat samen één geheel vormen, zijn wandpanelen metaal een bijzonder sterk en stabiel bouwmateriaal. De exacte sterkte is onder meer afhankelijk van de dikte van de isolatielaag.

Wandpanelen metaal als wandafwerking

De metalen platen van de wandpanelen metaal zijn in diverse profielen verkrijgbaar. Damwand bijvoorbeeld, maar ook plisé of zelfs volledig vlak. Daardoor doen de panelen ook prima dienst als afwerkingsmateriaal.

wandpanelen metaal heftruck

Wandpanelen metaal als gevelbekleding

Door de metalen laag van de wandpanelen, is dit bouwmateriaal bovendien zeer geschikt als gevelbekleding. De metalen platen krijgen een speciale coating zodat ze optimaal beschermd zijn tegen weersinvloeden en corrosie. Daarnaast is er allerhande zetwerk en bevestigingsmateriaal voorhanden om de wandpanelen waterdicht af te werken.

Montage van de wandpanelen

Ondanks de twee metalen platen en de stevige laag isolatie waar de wandpanelen metaal uit bestaan, is het een relatief licht bouwmateriaal en mede daardoor bijzonder makkelijk te hanteren en monteren. Afhankelijk van welke afwerking u wenst en welk type wandpaneel u kiest, kan deze zichtbaar of onzichtbaar gemonteerd worden.

1e  en 2e keus wandpanelen metaal

Bij Van Delft Elshout kunt u terecht voor 1e en 2e keus wandpanelen. Van 1e keus wandpanelen hebben we grote voorraden liggen. We kunnen uw bestelling bovendien volledig op maat voor u samenstellen, zoals voorzien van de perfecte coating voor uw specifieke situatie. De 2e keus wandpanelen metaal zijn restpartijen. Ze zijn ongebruikt, dus nog steeds van topkwaliteit en hebben hooguit eens een klein krasje opgelopen tijdens het transport.

Advies over wandpanelen metaal

Welke wandpanelen metaal zijn geschikt voor uw klus? Neem contact met ons op voor meer informatie, advies, een offerte of een bestelling. Onze specialisten helpen u graag verder.

Neem contact op