Header - Van Delft Elshout

U profiel koopt u bij van Delft Elshout

Bent u op zoek naar een veelzijdig toepasbaar stalen zetwerk? Overweeg dan een u profiel. Het is niet alleen heel erg handig, maar het zorgt ook nog eens voor een perfecte afwerking én bevordert de kwaliteit van de algehele constructie. Een u profiel koopt u het beste bij van Delft Elshout. Wij verkopen ze in standaard afmetingen, maar maken ze ook speciaal voor u op maat. Zo vindt u altijd waar u naar op zoek bent!

u profiel werkplaats

U profiel is veelzijdig toepasbaar

Een u profiel is ideaal voor een breed scala aan toepassingen in wand- en plafondbouw, droogbouw en in de tuinbouw. Het wordt vaak gebruikt als kopse kant van een wand of voor een uitstekend gedeelte. Daarnaast is het ook goed bruikbaar bij een onder- of bovenconstructie van tussen- en binnenwanden. Bovendien kunt u er de randen van deuren gemaakt van sandwichpanelen keurig mee afwerken. Bij dit laatste wordt het profiel op de vloer bevestigd, waarna de platen erop worden geplaatst. Dit zorgt ervoor dat de platen direct zijn gefixeerd, wat de kwaliteit van de wanden sterk bevordert. Maar ook binnenshuis is een u profiel erg bruikbaar. Denk bijvoorbeeld aan het verstevigen van kasten of bureaus. Met een u profiel ziet het er allemaal in een handomdraai netjes uit. Dat is nog eens handig!

U profiel types

Een u profiel zetwerk is dus erg veelzijdig, waardoor het op verschillende plaatsen terug is te zien. Maar wat is het nou eigenlijk precies? En hoe ziet het eruit? Een u profiel is een stalen profiel in de vorm van een U en bestaat uit drie zijden: A, B en C. De A en C kant zijn gelijkzijdig en worden ook wel flenzen genoemd. Het verticale deel is de basis (B) en heet ook wel het lijf. Verder heeft een u profiel twee hoeken die naar de gewenste hoek verzet kunnen worden. Er bestaan drie verschillende u profiel types waar u uit kunt kiezen:

  • UPE-profiel
    Dit is een u profiel met flenzen die een constante dikte hebben. De hoogte varieert tussen de 80 en 400 mm.
  • UNP-profiel
    De meest toegepaste u profiel is het UNP-profiel. Door de schuin aflopende flenzen onderscheiden deze zich van het UPE-profiel. Ze zijn verkrijgbaar in hoogtes van 30 tot 400 mm. Bij een hoogte kleiner of gelijk aan 300 mm is de hellingshoek 8%. Alles daarboven heeft een hoek van 5%.
  • Koudgewalst u profiel
    Last but not least bestaat er het koudgewalst u profiel. Deze zijn beschikbaar voor kleine hoogtes van 10 mm tot maximaal 200 mm. De flensdikte is bij een koudgewalst u profiel gelijk aan de lijfdikte.
u profiel

Neem contact met ons op

Van Delft Elshout heeft verschillende afmetingen en lengtes u profielen op voorraad. Bent u overtuigd of twijfelt u toch nog over de toepassing van een u profiel? Wellicht weet u niet zeker welke afmetingen u nodig heeft? Neem dan contact met ons op via info@vandelftelshout.nl of bel rechtstreeks naar 0416 - 37 49 66. Wij adviseren u graag en kunnen zo direct met u bekijken of uw wensen haalbaar zijn. Natuurlijk kunt u ook altijd een offerte aanvragen!

Neem contact op

Lees meer