Header - Van Delft Elshout

U profiel aluminium was nog nooit zo populair

Aluminium profielen zijn nog nooit zo populair geweest. Steeds meer mensen ontdekken de vele voordelen van een u profiel aluminium. Van Delft Elshout verkoopt u profielen die toepasbaar zijn voor de afwerking van allerlei verschillende bouwprojecten. Vaak is dit handige zetwerk van staal gemaakt, maar uiteraard bieden wij ook de veelzijdige u profiel aluminium aan. Door de vele voordelen is het bouwmateriaal niet alleen populair onder specialistische vakmensen, maar ook onder hobbyklussers. Maar wat maakt de u profiel aluminium nou zo bijzonder?

u profiel aluminium werkplaats

U profiel aluminium heeft vele voordelen

De naam zegt het al: een u profiel aluminium heeft een U-vormig profiel. Dit betekent dat het uit drie rechte delen bestaat die haaks op elkaar staan. Een u profiel aluminium brengt een legio voordelen met zich mee. Wij zetten ze allemaal voor u op een rijtje:

 • Breed toepasbaar
  Dit bouwmateriaal is toepasbaar voor vele doeleinden. Denk hierbij aan de afwerking van huizen, interieur, schuren en garages. Omdat aluminium een bijzonder licht materiaal is kunt u een u profiel aluminium ideaal gebruiken als afwerking voor bijvoorbeeld randen, goten en kasten. Denk ook aan de productie van meubels waarbij u ze kunt inzetten voor een werkblad van bijvoorbeeld een bureau of een hobbytafel. Daarnaast zijn ze ideaal om paneelranden te beschermen en worden ze vaak gebruikt als zetwerk voor sandwichpanelen om wanden te bevestigen.
 • Makkelijk te bewerken
  Misschien wel het grootste voordeel van een u profiel aluminium is dat het licht maar toch vormvast is. Daarnaast zijn ze ook nog eens buigzaam en flexibel. De combinatie hiervan zorgt ervoor dat u het materiaal gemakkelijk kunt bewerken zonder dat u ingewikkelde apparatuur nodig heeft. Kort het bijvoorbeeld in met een metaalzaag of boor er gaten in voor met een metaalboortje op uw boormachine.
 • Stevig materiaal
  Verder is aluminium een stevig bouwmateriaal dat roestvast en krasbestendig is. Aangezien het licht maar toch sterk is, leent het zich beter voor grotere oppervlakten dan bijvoorbeeld glas. Daarnaast zal het ook niet snel uitzetten bij warm weer en heeft aluminium van zichzelf een isolerende werking. Dit alles zorgt voor een sterk profiel dat tegen veel bestand is.
 • Goed voor het milieu
  Een u profiel aluminium is op twee manieren duurzaam. Het is duurzaam omdat het zo stevig is, maar ook omdat het eenvoudig te hergebruiken is. Het kan worden gerecycled, maar ook opnieuw worden ingezet voor andere doeleinden.
 • Goede prijs
  De prijs is ook nog een pluspuntje; een u profiel aluminium is over het algemeen namelijk goedkoper dan een ander soort zetwerk. Het is dus ook nog eens goed voor de portemonnee!
u profiel aluminium

U profiel aluminium bij Van Delft Elshout

Er zitten dus genoeg voordelen aan een u profiel aluminium. Dus waar wacht u nog op? Koop het bij Van Delft Elshout! Wij hebben allerlei verschillende u profielen op voorraad, waaronder dus ook de u profiel aluminium. Heeft u eerst nog vragen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over alle mogelijkheden. Daarnaast helpen wij u ook met het bepalen van de juiste afmetingen. Mail ons op info@vandelftelshout.nl of bel naar 0416 - 37 49 66. Wij helpen u met plezier verder!

Neem contact op

Lees meer