Ontdek de veelzijdigheid van een sandwich panelen wand

Welkom bij Van Delft Elshout, waar we begrijpen dat de juiste materialen essentieel zijn voor het succes van uw bouwproject. De sandwich panelen wand staat bekend om zijn veelzijdigheid, duurzaamheid en esthetische waarde. Sandwich panelen zijn voor wanden een populaire keuze, zowel voor zakelijke als particuliere projecten. In dit artikel leggen we uit wat sandwich panelen zijn en welke unieke eigenschappen ze hebben. Verder lichten we toe waarom ze een uitstekende keuze zijn voor uw bouwbehoeften.

Al overtuigd van de voordelen van sandwich panelen voor uw wand?

Sandwich panelen wand opslag van delft elshout

Vraag direct een offerte aan!

Wat zijn sandwich panelen?

Sandwich panelen zijn innovatieve bouwmaterialen die bestaan uit drie lagen: twee metalen platen, met daartussen een isolerend materiaal. De naam "sandwich" komt dus van de gelaagde opbouw van het paneel en is vergelijkbaar met de lagen van een sandwich. Het paneel biedt een uitstekende thermische isolatie, geluidsisolatie en brandweerstand. Het gewicht van sandwichpanelen blijft echter relatief laag.

De unieke eigenschappen en voordelen

Een sandwich panelen wand biedt tal van voordelen ten opzichte van traditionele bouwmaterialen:

 • Uitstekende thermische isolatie: Door de kern van isolatiemateriaal houden sandwich panelen uw gebouw koeler in de zomer en warmer in de winter, wat leidt tot een aanzienlijke energiebesparing.
 • Hoge duurzaamheid: De metalen buitenlagen beschermen tegen weersinvloeden, waardoor de panelen zeer duurzaam zijn en een lange levensduur hebben.
 • Snelle en eenvoudige installatie: Sandwich panelen zijn ontworpen voor snelle montage, wat de bouwtijd aanzienlijk verkort en kosten bespaart.
 • Veelzijdigheid: De panelen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. Ze kunnen worden gebruikt voor zowel esthetische als functionele doeleinden en passen bij elk ontwerpconcept.
 • Brandveiligheid: Afhankelijk van de gekozen kernmaterialen kunnen sandwich panelen een verhoogde weerstand bieden tegen brand. Dit draagt bij aan de veiligheid van uw project.

Bij Van Delft Elshout begrijpen we het belang van het kiezen van de juiste materialen voor uw project. Ons assortiment voor een sandwich panelen wand biedt niet alleen de bovengenoemde voordelen, maar wordt ook ondersteund door onze expertise en service. Of uw project nu groot of klein is; wij staan klaar om u te adviseren en hoogwaardige materialen te leveren die aan uw bouwbehoeften voldoen.

“Wij merken dat sandwichpanelen vanwege hun kwalitatief uitstekende eigenschappen, betaalbare prijs en praktische montagemogelijkheden steeds populairder worden.”

Waarom kiezen voor Van Delft Elshout?

Bij Van Delft Elshout begrijpen we dat het succes van uw bouwproject niet alleen afhangt van de kwaliteit van de gebruikte materialen. Het hangt ook af van de ondersteuning en service die u ontvangt. Ons assortiment voor een sandwich panelen wand is zorgvuldig samengesteld om te voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden en onze aanpak is altijd klantgericht en professioneel.

Ons assortiment: kwaliteit en diversiteit

Wij bieden een breed scala aan als het gaat om het vervaardigen van een sandwich panelen wand, inclusief opties voor zowel dak- als wandtoepassingen. Onze wandpanelen producten zijn beschikbaar in verschillende diktes, kleuren en afwerkingen. Hierdoor bieden we voor elk project een passende oplossing. Van eerste keus materialen voor nieuwbouwprojecten, tot voordelige tweede keus en restantpartijen voor kleinere renovaties of andere budgetvriendelijke opties, bij Van Delft Elshout vindt u altijd waar u naar op zoek bent.

Service op maat: van advies tot levering

Wat ons onderscheidt, is onze persoonlijke service en ons streven naar 100% klanttevredenheid. Ons team adviseert u graag over de beste materialen voor uw specifieke projectbehoeften. Van het eerste oriënterende gesprek tot de uiteindelijke levering van bouwmaterialen op uw locatie; wij zorgen ervoor dat het proces soepel en zonder zorgen verloopt. Wij blinken uit in:

 • Advies op maat: Onze ervaring en kennis staan tot uw dienst om u te helpen de juiste keuzes te maken voor uw project.
 • Flexibele leveringsopties: Wij begrijpen dat tijd van essentieel belang is in de bouw. Daarom streven we ernaar om uw bestelling snel en efficiënt te leveren, met respect voor uw tijdschema.
 • After-sales service: Ook na de levering blijven we beschikbaar voor vragen en ondersteuning. Uw tevredenheid is onze prioriteit!

Wanneer u Van Delft Elshout inschakelt, kiest u voor een projectpartner die zich inzet voor kwaliteit. Ontdek zelf het verschil dat onze producten en service kunnen maken.

Toepassingen van sandwich panelen in uw project

Een sandwich panelen wand is ongelooflijk veelzijdig. Het is geschikt voor een breed scala aan toepassingen in zowel de zakelijke als particuliere sector. De unieke eigenschappen maakt dit type paneel ideaal voor gebruik in diverse bouwprojecten, van industriële gebouwen en commerciële ruimtes tot agrarische constructies en woonhuizen.

Bekijk enkele toepassingen van sandwich panelen voor uw volgende project

Zakelijke en particuliere projecten

Voor zakelijke klanten bieden onze sandwich panelen een snelle en kostenefficiënte oplossing voor de bouw of renovatie van kantoren, magazijnen, productiefaciliteiten en nog veel meer. De uitstekende isolerende eigenschappen verhogen het comfort en verbeteren de energie-efficiëntie van bedrijfsgebouwen. Daartegenover staat dat duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid voor een lange levensduur en lagere exploitatiekosten zorgen.

Particuliere klanten vinden in onze sandwich panelen de perfecte oplossing voor bijvoorbeeld garages, uitbouwen, tuinhuizen of zelfs complete woningen. De uitstraling en flexibiliteit, gecombineerd met de praktische voordelen, maakt dit type panelen populair bij mensen die voor hun bouw- of renovatieproject op zoek zijn naar zowel functionaliteit als stijl.

Inspiratie en praktijkvoorbeelden

Onze website en showroom bieden een schat aan inspiratie voor potentiële toepassingen van de sandwich panelen wand. Van strakke en moderne commerciële gebouwen tot gezellige en comfortabele woningen. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos. We nodigen u dan ook graag uit om enkele van onze succesvolle projecten te bekijken.

Door de veelzijdigheid van onze producten en de expertise van ons team kunnen we samen elk project laten slagen. Van Delft Elshout biedt - ongeacht de omvang of het type van uw project - een oplossing die niet alleen aan uw eisen voldoet, maar deze zelfs overtreft.

Uw project realiseren met Van Delft Elshout

Bij Van Delft Elshout zetten we ons volledig in om uw bouw- of renovatieproject een groot succes te maken. Ons team is er om u te begeleiden bij elke stap, van de initiële selectie van de juiste sandwich panelen wand tot de uiteindelijke levering op uw locatie.

Bestelproces en persoonlijke begeleiding

Ons doel is om het bestelproces voor uw sandwich panelen wand (en toebehoren) zo eenvoudig en transparant mogelijk te maken. Het werkt als volgt:

 • Advies: Neem contact met ons op of bezoek onze showroom om uw project te bespreken. Onze experts luisteren naar uw behoeften en adviseren over de meest geschikte producten.
 • Offerte: Op basis van uw specificaties bieden we een gedetailleerde offerte, waarin alle kosten worden gespecificeerd.
 • Bestelling: Zodra u tevreden bent met de offerte, regelen we de bestelling en plannen we de levering.
 • Levering: Onze logistieke partners zorgen voor een snelle en veilige levering van uw materialen, zodat uw project zonder vertraging van start kan gaan.

Sandwich panelen wand van delft elshout

Neem contact op

Veelgestelde vragen over een sandwich panelen wand

Kan een sandwich panelen wand zowel intern als extern gebruikt worden?

Ja, sandwich panels zijn niet alleen trendy, maar ook enorm veelzijdig! Ze kunnen zowel voor externe wandbekleding als voor interne scheidingswanden gebruikt worden. Hun uitstekende thermische en akoestische isolatie-eigenschappen maken ze geschikt voor een breed scala aan toepassingen in verschillende soorten gebouwen.

Hoe zit het met de brandwerendheid van een sandwich panelen wand?

De brandwerendheid van sandwich panelen hangt af van de gebruikte kernmaterialen. Panelen met een kern van minerale wol bieden een hogere brandwerendheid in vergelijking met panelen met een polyurethaan (PUR) of polyisocyanuraat (PIR) kern. Voor specifieke brandwerendheidseisen adviseren wij u om contact met ons op te nemen. Wij kunnen dan de meest geschikte optie voor uw project aanbevelen.

Zijn er speciale gereedschappen nodig voor de installatie van een sandwich panelen wand?

De installatie van sandwich panelen vereist standaard handgereedschap dat in de meeste bouwberoepen gebruikt wordt zoals schroefmachines, zagen en meetgereedschap. Voor een optimale montage adviseren we ook het gebruik van specifieke bevestigingsmiddelen en afdichtingsmaterialen. Dit waarborgt de integriteit en prestaties van de gerealiseerde constructie voor lange tijd.

Kan een sandwich panelen wand op maat gesneden worden?

Ja, sandwich panelen kunnen op locatie op maat gesneden worden om aan specifieke projectvereisten te voldoen. Het is echter belangrijk om de juiste snijtechnieken en gereedschappen te gebruiken om de kwaliteit van de panelen te behouden en beschadiging te voorkomen. Wij geven u advies voor het snijden en helpen u ook bij het kiezen van de juiste gereedschappen.  

Hoe worden sandwichpanelen aan de hoofdstructuur bevestigd?

Sandwichpanelen bevestigen vraagt om speciale schroeven en bevestigingsmiddelen. Deze worden door de metalen buitenlaag in de onderliggende structuur (zoals stalen frames of betonmuren) geschroefd. De keuze van bevestigingsmiddelen en -methode hangen af van de aard van de onderconstructie en de specifieke eisen van uw project. Wij bieden gedetailleerde installatiehandleidingen en geven persoonlijk advies om ervoor te zorgen dat de panelen correct door u worden geïnstalleerd.

Over Van Delft Elshout

Koop nu Sandwichpanelen, Dakplaten, Wandpanelen bij de grootste leverancier van Nederland! Van Delft is ruim 45 jaar dé Sandwichpanelen specialist.

Vriendelijk personeel snel geholpen,
Mooi stukje werk.

Marcel Rooijakkers